AnnaKarina ter Horst

kunst en educatie

schoolproject ‘vrije vogel’

Samen met Jojanneke Dekens (waar ik vaker workshops mee ontwerp) heb ik in april een project bedacht en begeleid ter gelegenheid van de opening van een nieuwe schooltuin. Het was een last minute actie, dus weinig tijd,niet veel budget, graag ook nog een blijvend kunstwerk er bij….wat te doen?

Al snel kwamen we op het idee om deze keer weinig in de klas aanwezig te zijn en de begeleiding van alle groepen bij de leerkracht te laten. Alleen een leuke introductie om iedereen warm te maken voor het onderwerp en daarna de leerkracht en leerlingen aan de slag met een door ons gemaakt instructieblad. Alle groepen hebben kennis gemaakt met vogels uit Nederland, exotische vogels uit het buitenland en vogels gemaakt door kunstenaars. Daarna zijn ze zelf aan de slag gegaan met hun eigen vrije vogel. Elke bouw een andere opdracht, waarbij het in de bovenbouw vooral op samenwerken was gericht.

Het was voor ons nieuw om de begeleiding van de opdracht los te laten, maar het werkte erg goed en we waren verrast door alle prachtige vogels die onze kant op kwamen vliegen!

Hieronder enkele van die prachtige vogels die de midden -en bovenbouwkinderen hebben gemaakt

mb5mb6mb1bb1    bb5 bb4

 

In de tussentijd hebben we niet stil gezeten. Met een klein groepje kinderen uit de midden -en bovenbouw zijn we aan de slag gegaan om een vlucht houten vogels te maken die als blijvend kunstwerk aan de schoolmuur kwamen te hangen.

vogel1 vogel4

vogel5 vogel7

 

 

En uiteindelijk was daar de grote opening van de tuin…. Alle vogels van het project waren te bewonderen: de houten vogels op de muur, de tijdelijke kartonnen vogels op de ramen en de muren en de plastic vogels langs het hek. De kleuters hadden ook vogels gemaakt, maar die bleven in de klas voor het raam hangen. We hopen dat de school nog lang plezier zal hebben van de vrolijke vrije vogels aan de muur. Het was weer een fijn project.

feest4 feest3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op juni 2, 2015 door .
%d bloggers liken dit: