AnnaKarina ter Horst

kunst en educatie

even voorstellen…Kleine Freiheit

Na ons avontuur in Portugal, is het nu weer tijd om thuis aan het werk te gaan. De afgelopen weken stonden in het teken van verhuizen, verbouwen, opbouwen en alles een plek geven. Eerder dan verwacht moesten Jojanneke en ik ons atelier verlaten en moest ik al die spullen thuis een plek gaan geven. Inmiddels is de benedenverdieping volledig omgetoverd tot atelier en ben ik daarnaast trotse eigenaar van mijn mini warenhuis van zes vierkante meter: Kleine Freiheit.

Na mijn studie in Leeuwarden had ik de wens om een werkplek, expositieruimte en winkel in een te openen. Een plek waar mensen samen komen om creatieve plannen te smeden en elkaar te inspireren. De afgelopen jaren heb ik telkens min of meer aan dit soort initiatieven deelgenomen of was ik er op andere wijze bij betrokken.  En nu is het dan, na 12 jaar, ontzettend tijd om met de lessen van toen, die wens op een manier neer te zetten die nu bij mij past.

En zo is Kleine Freiheit ontstaan door mijn liefde voor mooie dingen en behoefte aan minder afval en verspilling van spullen…
Daarom is het naast een atelier waar ik werk aan producten en projecten, ook een plek voor de verkoop van duurzame eco- en handgemaakte producten met een sterk en eerlijk verhaal.
In het atelier is ook ruimte voor kleine exposities of andere (creatieve) activiteiten.  Het lijkt me bijvoorbeeld fijn om binnenkort een ‘mini’ filmavond te organiseren en een kledingruil. Tijdens LOS festival in het havenkwartier staat een expositie/workshop met bezoekers gepland.
Met de plek wil ik het ‘kruideniersgevoel’ brengen in de buurt. Waar je even langskomt voor een praatje en meteen een nieuwe tandenborstel mee kunt nemen zonder dat je je naar de drukte van de supermarkt begeeft. Een plek waar ruimte is voor het beramen van creatieve plannen en maken van eerlijke producten, maar ook waar je groene huishoud- en verzorgingsproducten kunt ontdekken.

Afgelopen weekend heb ik het atelier en miniwarenhuis samen met een paar vrienden en familie feestelijk geopend. Vanaf 2 maart 2018 ben ik elke vrijdag en zaterdag open van 11 tot 17 uur.

Ben je benieuwd? Wil je meer weten? zin om samen te werken? heb je een plan?
Leuk als je langskomt!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op februari 27, 2018 door .
%d bloggers liken dit: