AnnaKarina ter Horst

kunst en educatie

vrij werk

Altijd onderweg en alles om ons heen dat invloed heeft op wat we doen, wat we zien, wat we niet zien en wat we niet doen. Waarom doen we wat we doen? In hoeverre bepaalt onze omgeving welke keuzes we maken en hoe ziet de wereld er op dat moment uit vanuit een ander perspectief?

Als beeldend kunstenaar probeer ik spelenderwijs grip te krijgen op deze vragen door mijn omgeving te onderzoeken, na te apen en te vertalen in tekst of beeld. Juist de momenten die normaal aan ons voorbij gaan, de tussenmomenten, spreken tot mijn verbeelding. Ik ben regelmatig onderweg om ‘naast het onderwerp’ te fotograferen of vanuit het perspectief van een dier de wereld te schetsen. Hierin zoek ik dan naar die andere dimensie, dat wat er ook is op hetzelfde moment, maar wat wij doorgaans niet beleven, terwijl we er wel door beinvloed worden. Bij deze zoektocht gaat het mij niet om de kwaliteit van het beeld dat ontstaat, maar om het proces. De verzameling foto’s en schetsen die samen een verhaal vertellen. De ruimte waarin ik het verhaal exposeer speelt daarbij altijd een rol in het geheel. Zo is een werk altijd in ontwikkeling, onderheving aan de verandering van het leven zelf. De invloed van de omgeving op mijn kijk op de wereld word daarmee nogmaals bevestigd.

Mijn werk is onderzoekend van aard, niet gebonden aan een vast medium en uit zich voornamelijk in collages, installaties en videoperformances. Daarnaast typ ik graag korte zinnen en verhalen op de typemachine. Voorwerpen die een rol spelen in het dagelijks leven krijgen meestal een functie in mijn collages en installaties.

Vanuit deze projecten ontstaat ook de inspiratie voor de producten die ik maak en verkoop onder de naam Fernwee.

-work in progress- onderzoek naar DIY-cultuur, afstudeerwerk 2006

-snijden in het tafelblad-  installatie met videoperformance, 2011

-away we go/ondertussen-
installatie van fotografie en object, ArtEZ finals 2012

De interesse voor mijn leefomgeving heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld richting online consumeren en afvalvrij leven. Dat heeft ook de keuzes voor de richting van mijn beeldend werk en productontwerp bepaald. Sinds februari 2018 ben ik eigenaar van atelier en miniwarenhuis Kleine Freiheit. Meer over dit initiatief is te lezen op kleinefreiheit.nl

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: