vrij werk

Altijd onderweg en alles om ons heen dat invloed heeft op wat we doen, wat we zien, wat we niet zien en wat we niet doen. Waarom doen we wat we doen? In hoeverre bepaald onze omgeving welke keuzes we maken en hoe ziet de wereld er op dat moment uit vanuit een ander perspectief?

Als beeldend kunstenaar probeer ik spelenderwijs grip te krijgen op deze vragen door mijn omgeving te onderzoeken, na te apen en te vertalen in tekst of beeld. Juist de momenten die normaal aan ons voorbij gaan, de tussenmomenten, spreken tot mijn verbeelding. Ik ben regelmatig onderweg om ‘naast het onderwerp’ te fotograferen of vanuit het perspectief van een dier de wereld te schetsen. Hierin zoek ik dan naar die andere dimensie, dat wat er ook is op hetzelfde moment, maar wat wij doorgaans niet beleven, terwijl we er wel door beinvloed worden. Bij deze zoektocht gaat het mij niet om de kwaliteit van het beeld dat ontstaat, maar om het proces. De verzameling foto’s en schetsen die samen een verhaal vertellen. De ruimte waarin ik het verhaal exposeer speelt daarbij altijd een rol in het geheel. Zo is een werk immer in ontwikkeling, onderheving aan de verandering van het leven zelf. De invloed van de omgeving op mijn kijk op de wereld word daarmee nogmaals bevestigd.

Mijn werk is onderzoekend van aard, niet gebonden aan een vast medium en bestaat veelal uit collages, installaties en videoperformances. Daarnaast typ ik graag korte zinnen en verhalen op de typemachine. Voorwerpen die een rol spelen in het dagelijks leven krijgen regelmatig een functie in mijn collages en installaties.

Vanuit deze projecten ontstaat ook de inspiratie voor de producten die ik verkoop onder de naam Fernwee.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s